DUTCH CUISINE
5 PRINCIPES WELKE WIJ ONDERSCHRIJVEN
- CULTUUR
Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden
Onze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en seizoensgerechten. In de basis bepaalt de natuur ons menu. Het gerecht op ons bord moet vertellen waar in Nederland en in welk seizoen we ons bevinden.
- GEZOND
Goed voor ons en onze aarde
We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde
- NATUUR
Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt
De biodiversiteit van de natuur geeft aan wat er voorhanden is. Eerlijk en veelzijdig eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen aan natuurlijke producten biedt, zonder kunstmatige toevoegingen.
- KWALITEIT
We kopen, koken en eten bewust
We herkennen kwaliteit en smaak! We kopen, koken en eten bewust. We hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst, de producent en de mensen die er op deze wijze mee omgaan. We kopen daarom niet alleen op prijs, maar letten ook op kwaliteit.
- WAARDE
We werken aan resultaten voor morgen
We creëren waarde als resultaat van de vorige vier principes, met alleen maar winst: we eten en leven gezonder, we laten de aarde beter achter, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor meer dierenwelzijn.