Koffiebranderij
AMBACHT | KOFFIE | BIER | POST-PLAZA
Ontzettend uniek! Een Grand Cafe dat z’n eigen koffiebonen brandt. Wij zijn dan ook de enige die dat doet in heel Europa.
Onze ontdekkingstocht begon begin 2015, toen we midden in de conceptfase zaten van het nieuwe Post-Plaza. Gedachten als 'wat maakt ons nu uniek', 'waarin kunnen we eigen kwaliteit toevoegen', maar we waren vooral op zoek naar beleving binnen het nieuwe Grand Café. Moeten we zelf bier gaan brouwen of onze eigen moestuin aanleggen. Totdat we op een horecabeurs de mannen van Giesen Coffee Roaster tegen het lijf liepen. Dit moest het worden! We gaan onze eigen koffiebonen branden. Maar hoe doe je dat?
Na veel proeven en testen hebben we onze eigen Post-Plaza koffie. Onze koffiebrander Jesse is verantwoordelijk voor het brandproces en hij zorgt ervoor dat elk kop koffie hetzelfde smaakt. Het voordeel van zelf branden is dat je veel controle over de kwaliteit hebt en deze dus ook hoog houdt. Hij brandt meer dan 5000 kilo koffiebonen per jaar. Dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor andere hotels, bedrijven en voor onze gasten. In de winkel van het Grand Café kan je onze koffiebonen kopen per 250 gram of per kilo.
Een heerlijke herinnering aan je verblijf bij ons!